Veliki broj dijeta koje možete pronaći u raznim časopisima i na internetu, nisu dugoročna rešenja. Većina dijeta je izrazito restriktivna u kalorijama i pojedinim grupama namirnica, prevenstveno ugljenih hidratima i mastima, pa su veoma teške za držanje. Pravo rešenje predstavlja uravnotežena ishrana i zdrave namirnice.

Uspešna dijeta mora da sadrži dosta povrća, kvalitetnih proteina životinjskog i biljnog porekla, zdravih masnoća i ugljenih hidrata takođe i dobro raspoređene obroke, nutritivno i energetski adekvatne. Samo tako dijete za mršavljenje dovode do cilja bez gladovanja.

Da biste smršali, morate da potrošite više energije od one koju ste uneli odnosno da budete u kalorijskom deficitu. Ukupne dnevne potrebe za energijom zavise od vaših parametara: pola, visine, težine, inteziteta aktivnosti koje imate. Plan ishrane bi trebao da ima 4 do 5 obroka (3 glavna i 1-2 užine). Uz ishranu obavezno ide i plan vežbanja. Redovna fizička aktivnost je veoma važna za brzo i zdravo mršavljenje. 

Nikada nije kasno da počenete da vodite računa o svom zdravlju. Smanjite rizike po vaše zdravlje promenom načina ishrane! Promenite način ishrane, skinite kilograme i naučite kako da održavate željenu kilažu. Ako vam je želja da smršate, ali nemate vremena ili ne znate kako, a imate volju da izbalansirate svoju ishranu sa ciljem opšteg poboljšanja zdravlja i lakšeg prevazilaženja svakodnevnih prepreka koje život pred vas postavlja, javite se mi imamo rešenje.

Brzo mršavljenje i zdrava ishrana je pravi izbor za Vas.

 


Коментари