Da li je zdrava brza dijeta? 

Brza dijeta, koja najvise mami one koji zele da smrsaju, je najopasnija po zdravlje i treba je izbegavati. Pritom treba znati da razlog gubitka kilograma uz pomoc brzih dijeta jeste samo gubitak tecnosti (koji je organizmu potreban) a ne masnih naslaga. Tako brzo nestali kilogrami jos brze ce se i vratiti, tj. cim se tecnost nadoknadi.

Treba biti oprezan sa dijetama tipa: kupus dijeta, mesna dijeta, krompir dijeta i sve sto preferira jednu vrstu namirnica, pa makar to bila i jabuka dijeta.

Najbolja dijeta je ona koja pored smanjenog unosa visokokaloricne hrane, pospesuje metabolizam i razvija osecaj sitosti.

Kada je mrsavljenje u pitanju, najvaznije je odabrati sto raznovrsnije namirnice koje naravno, sadrze manje kalorija a dosta vitamina, minerala i drugih neophodnih materija. Da bi dijeta bila sto prijatnija i podnosljivija a samim tim i duze primenjivana, dobro je (koliko je to moguce), birati onu vrstu hrane koja ce nam priciniti i zadovoljstvo prilikom obroka. Tako nastala zdrava navika umerene ishrane jedina je garancija za vecitu vitku liniju.

Iz svega ovoga mozemo zakljuciti da je najbolja dijeta ona koju necemo dozivljavati kao dijetu, vec samo kao promenjen nacin ishrane. Ona nas ni u kom slucaju ne sme ometati u zivotu i radu, niti nam pricinjavati teret.

Коментари